Читај ми!

“Паркинг сервис" омогућио репрограм дугова

Уместо ангажовања судских извршитеља и принудне наплате дуговања грађанима који нису плаћали паркирање у претходних осам година, биће омогућена отпалата дугова на рате без камате, одлучио је "Паркинг сервис".

Београдски "Паркинг сервис" одлучио је да, уместо ангажовања судских извршитеља и принудне наплате дуговања грађанима који нису плаћали паркирање у претходних осам година, омогући репрограм отплате дуга и отпис камате.

Возачи, који од 2005. до 2013. нису измирили своје обавезе по основу налога за плаћање дневне карте, то могу да учини склапањем Споразума о отплати дуга најкасније до 28. априла, саопштено је из "Паркинг сервиса".

Уз напомену да је рок за подношење захтева за репрограмом 90 дана, у саопштењу се истиче да ће бити отписано 30 одсто главног дуга оним дужницима који га измире у целости.

Прецизира се да ће отпис дуга износити 10 до 15 одсто за оне који одлуче да га плате на шест, 12, 18 и 24 месечне рате, у зависности од висине дуга.

Предвиђен је отпис камате у целости за све дужнике, односно потписнике споразума, као и отпис дела дуга за оне који једнократно уплате остатак дуга или плаћање дуга на рате уз одговарајући проценат отпуста дела дуга.

Репрограм се односи на физичка лица, која су у овом периоду добила налоге за плаћање дневне карте, а чија дуговања су због неплаћања вишеструко порасла.

Сви који одлуче да дуговања измире на овај начин, могу од данас да поднесу Захтев за закључење Споразума на шалтерима "Паркинг сервиса" у улицама Старине Новака број 22, Краљице Марије 7 и Милешевској 51.

Уколико дужник не измири две узастопне рате дуга, без упућивања посебне опомене, или у периоду репрограма направи нови дуг, а не измири га у року од осам дана односно у складу са Одлуком о јавним паркиралиштима, поново ће бити покренут поступак наплате потраживања путем извршитеља, наведено је у саопштењу

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару