Читај ми!

Федор Фримерман, да се не заборави

Испред сплава "Саунд" одата пошта Федору Фримерману, којег је на том месту пре шест месеци на смрт пребило обезбеђење тог објекта. Пре два дана подигнута је оптужница против четворице осумњичених за то недело.

Од убиства Федора Фримермана, кога су припадници обезбеђења сплава "Саунд", претукли на смрт прошло је шест месеци. Пре два дана подигнута је оптужница против четворице осумњучених.

У знак сећања породица и пријатељи Федора Фримермана, окупили су се и четврти пут, после шест месеци од убиства, и паљењем свећа испред сплава "Саунд" послали поруку да оно што се догодило неће бити заборављено.

"Ово је компликован случај, пошто је више људи учествовало, а с друге стране, реч је о једном тешком и бруталном убиству. Ми смо сви очекивали да то брже и боље иде, а пошто сви знамо да наша земља није савршена у многим стварима, ми смо некако морали да прихватимо, што је за породицу и његове пријатеље ужасно тешко да из дана у дан пратимо, да имамо сопствене истраге, да покушавамо да помогнемо", рекао је Филип Чоловић, брат Федора Фримермана.

После шест месеци од смрти Федора Фримермана подигнута је оптужница против четворице осумњичених за његово убиство. Они су у време када се злочин догодио били радници обезбеђења сплава "Саунд", а у притвору су од хапшења.

"Очекуемо да ће окривљени, односно њихови браниоци дати одговор на оптужницу и потом очекујемо одлуку о потврђивању оптужнице, када би могло да се очекује и заказивање главног претреса", каже Милан Вујин, адвокат.

Федор Фримерман убијен је у ноћи 25 јула прошле године. Према речима сведока, више од 30 људи учествовало је у тучи у којој он настрадао.

Породица и пријатељи најављују оснивање фондације која ће бити названа по њему, у његову част покренут је и фудбалски турнир, на Спортском центру Олимп осликан је његов портрет.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару