Читај ми!

Смењен директор "ЕПС Снабдевања"

Због пропуста у издавању рачуна за струју, Дејан Васић смењен са функције директора "ЕПС Снабдевања". На место директора именован Жељко Марковић.

Надзорни одбор "ЕПС Снабдевања" сменио је директора тог предузећа Дејана Васића, због пропуста у раду, саопштила је "Електропривреда Србије".

Одлука је донета на предлог вршиоца дужности директора ЕПС-а Александра Обрадовића и најављено је утврђивање одговорности, пре свега због пропуста у издавању рачуна за струју.

На место директора "ЕПС Снабдевања" именован је Жељко Марковић.

Такође је најављено да ће на наредним седницама Надзорног одбора бити анализиран рад "Електровојводине", ЕДБ-а, "Југоистока", "Центра" и "Електросрбије", тј. директора свих наведених привредних друштава за дистрибуцију код којих постоји основана сумња да су својим нечињењем и лошим радом довели до наводних проблема који су се појавили у јавности.

У сарадњи с министарком енергетике Зораном Михајловић, вршилац дужности директора ЕПС-а Александар Обрадовић је 21. јануара 2014. године одржао састанак пословодства на којем је анализиран рад и уочено је да има пропуста у пословању "ЕПС Снабдевања" и свих дистрибуција ЕПС-а.

На том састанку пословодство ЕПС-а је закључило да су се поједини директори предузећа, задужени за дистрибуцију и јавно снабдевање електричном енергијом, оглушили о смернице које су добијали од Обрадовића за припрему отварања тржишта и за "унапређење задовољства купаца".

Досадашњим начином рада поједини директори били су "држава у држави и понашали се као издвојени локални феуди и, занемарујући задовољство грађана, бринули су за сопствене интересе", пише у саопштењу ЕПС-а.

Резултат анализе њиховог рада биће представљен министарки енергетике на следећим седницама Надзорног одбора, а биће и пренет јавности.

Потрошачи имају право на рекламацију 

ЕПС подсећа да је досадашњом контролом утврђено да није дошло до "системске грешке" у обрачуну рачуна за децембар, али, уколико се додатним проверама утврди супротно, ЕПС ће исправити грешку у корист купаца.

Сви потрошачи имају право на рекламацију коју треба да предају на шалтерима дистрибуција.

ЕПС додаје да, иако је контролом децембарског обрачуна утрошене електричне енергије утврђено да није било "системске грешке" у обрачуну, "ЕПС Снабдевање" није испунило све обавезе преузете 1. јула 2013. године, и дошло је до незадовољства купаца.

Трајно решење пословодство ЕПС-а види у подршци Министарства енергетике, усвајањем статута ЕПС-а и изменом оснивачких аката привредних друштава.

Анализа рада привредних друштава за дистрибуцију наставиће се у сарадњи с независном комисијом коју је формирало Министарство енергетике да би се отклонила свака сумња у исправност децембарских рачуна.

Вршилац дужности директора ЕПС-а Александар Обрадовић у понедељак ће се састати са директорима привредних друштава за дистрибуцију, па ће се анализирати њихов досадашњи рад и дефинисати задаци.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару