Читај ми!

Чоколада више за свратиште

У акцији "Једна чоколада више" Срби из Хесена у Немачкој прикупили су играчке, гардеробу и школски прибор за Свратиште у Београду. Жеља ми је била да им омогућим нешто лепо јер то што је нама мало, њима ће бити много, каже Александар Мијаиловић из Франкфурта.

У сарадњи са српском православном црквом у Франкфурту организована је хуманитарна помоћ за Свратиште у Београду. У акцији "Једна чоколада више" наши сународници из Хесена у Немачкој прикупили су играчке, гардеробу и школски прибор.

Свратиште за децу је отворено 24 сата, а дневно у тој установи просечно буде 35 корисника. Зими се тај број повећа и до седамдесеторо деце дневно.

Свратиште на дневном нивоу може деци да задовољи најнужније потребе, да им обезбеди чисту одећу и обућу, да их нахрани и да им омогући да испуне своје хигијенске потребе.

"Поред тих основних потреба које могу да задовоље код нас, деци су још на располагању различите креативне и едукативне радионице", каже Мина Лукић из Свратишта.

Како би измамио осмех деци која живе на маргинама друштва двадесетседмогодишњи Александар Мијаиловић из Франкфурта хуманитарном акцијом покушао је да за њихов пробелем заинтересује нашу дијаспору.

"Жеља ми је била да им омогућим нешто лепо јер то што је нама мало, њима ће бити много и желео сам да пробудим колективну свест наших у дијаспори у Немачкој", објашњава Александар.

Лукићева каже да Свратиште током целе године добија донације од грађана, тако да је сваки вид подршке јако значајан.

"Ми смо свесни да ћемо у овој тури коју смо добили имати гардеробе за неколико наредних месеци", каже Лукићева.

Свратиште тренутно има сто педесет једног корисника. Највећи број има између пет и 19 година.

Ово је само почетак, каже Мијаиловић најављујући да ће акција трајати до ускршњих празника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи