Читај ми!

Формирани београдски основни судови

Три нова основна суда формирана у Београду, прва суђења од 20.јануара. Кривични предмети у Палати правде, парнични у Устаничкој, а остали предмети на Новом Београду.

У Београду су формирана три нова основна суда произашла из Првог основног суда у Београду и у току је расподела предмета по судијама.

Судија Ивана Рамић из Првог основног суда у Београду рекла је Танјугу да су јуче, првог радног дана судова у 2014. години, одржане седнице свих судија Првог, Другог и Трећег основног суда.

"Судије су расподељене у одељења према материјама које суде, а формирана су и судска већа. На те одлуке судије имају право да изјаве приговор председнику Вишег суда у Београду", навела је Рамић.

Она је указала да ће кривичне предмете у Палати правде у Савској улици, судити судије из сва три суда.

Парнични предмети за сва три суда ће се судити у згради у Устаничкој улици 14, а ванпарнична, извршна и остала материја судиће се у згради суда на Новом Београду, такође за сва три суда.

Према речима Рамићеве, судске службе за пријем писмена раде нормално.

Према најавама надлежних за "селидбу судова" прва суђења ће бити заказана већ од 20. јануара.

Према новој судској мрежи предвиђеној Законом о седиштима и подручјима судова и јавних тужилаштава Први основни суд у Београду од 1. јануара 2014. је надлежан за територију градских општина Врачар, Звездара, Палилула, Савски венац и Стари град.

Други основни суд у Београду је надлежан за Вождовац, Гроцку, Раковицу и Чукарицу, а Трећи основни суд за Земун, Нови Београд и Сурчин.

Иначе, основни судови су од 1. јануара бити враћени у 32 града, а судске јединице остале су само у мањим местима и раде ван седишта судова.

Насеља која су остала без судске јединице имаће пријемне канцеларије у којима ће се обављати послови пријема писмена и оверавања исправа и потписа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи