Влада: Хитно обезбедити воду Ужичанима

Неопходно је у што краћем року изградити водоводну мрежу која ће ужички градски водовод повезати са извориштем у општини Чајетина, саопштава Влада Србије. Здравственом центру Ужице наложено да пацијенте којима је неопходан хитан оперативни захват, преусмере у Чачак и Краљево.

Влада Републике Србије закључила је на данашњој седници да је за обезбеђивање исправне воде за пиће у Ужицу неопходно у што краћем року изградити водоводну мрежу која ће градски водовод повезати са извориштем у општини Чајетина.

Влада је задужила надлежна министарства да предложе начин и обим учешћа Републике у изградњи неопходне водоводне мреже и формирала тим, на чијем челу је министар регионалног развоја и локалне самоуправе Игор Мировић, који ће координирати активности на обезбеђивању воде за пиће у Ужицу, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Влада је донела решење о утврђивању јавног интереса за експропријацију непокретности ради изградње и повезивања водоводне мреже на територији града Ужица и општине Чајетина, наведено је у саопштењу.

Због проблема са водоснабдевањем, Министарство здравља наложило је Здравственом центру Ужице да пацијенте којима је неопходан хитан оперативни захват, преусмере у Чачак и Краљево.

Препорука о преусмеравању пацијената из Ужица у Краљево и Чачак биће на снази док се у Ужицу не стабилизује ситуација са пијаћом водом, наведено је у саопштењу.

Министарство здравља је истакло да пажљиво прати ситуацију у Ужицу, у коме је вода забрањена за пиће, и да реагује превентивно, у најбољем интересу пацијената.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи