Читај ми!

Обележен Божић у Председништву Србије

Први пут после Другог светског рата у згради Генералног секретаријата, познатог као Председништво Србије, обележен је Божић.

У згради Генералног секретаријата, познатог као Председништво Србије, први пут после Другог светског рата обележен је Божић.

На други дан Божића, када се обележава Сабор Пресвете Богородице, први пут после Другог светског рата у згради Генералног секретаријата, на Андрићевом венцу, обележени су божићни празници по православном обичају.

Председник Србије Томислав Николић са супругом Драгицом поздравио се са свештеницима и сарадницима традиционалним поздравом "Христос се роди" и упалио свећу, и тиме најавио почетак богослужења.

Службу су одржали свештеници Саборне цркве, њен старешина Петар Лукић и свештеник Радомир Пецевић, као и протојереј Миле Милијанчевић из Вазнесењске цркве под чијом је територијалном надлежношћу и зграда Председништва.

Свештеник Милијанчевић је пожелео да "Господ благослови у овом најзначајнијем српском дому и да да снаге председнику Николићу да у овим бурним и деликатним временима за српски народ доноси мудре и храбре одлуке".

Током богослужења свештеници су се помолили за патријарха Иринеја, председника Николића, за све који раде у том дому, као и за све хришћане.

Свечаност је увеличало и Прво београдско певачко друштво, које је председник Николић раније одликовао Златном медаљом за допринос култури.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи