Читај ми!

Божићне честитке

Верницима који Божић славе по јулијанском калентару, празник честитали премијер Ивица Дачић, принц Алексадар Карађорђевић са породицом и други државни функционери, верске и јавне личности.

Председник Владе Републике Србије Ивица Дачић честитао је Божић патријарху српском Иринеју, свештенству, монаштву и грађанима Србије који тај празник славе по јулијанском календару.

"У име Владе Републике Србије, и у лично име, задовољство ми је да вам честитам Божић и пожелим да вам овај велики празник донесе здравље, љубав и наду", наводи се у честитки премијера.

Желим да празник прославите у миру, спокоју и радости у кругу својих најмилијих и да нам празник Христовог рођења оснажи трајне и највише људске вредности - духовну изградњу, поштовање и разумевање различитости, поручио је премијер.

Председник Одбора Скупштине Србије за људска и мањинска права и равноправност полова Мехо Омеровић честитао је грађанима Божић, пожелевши да им празници буду испуњени разумевањем, поштовањем и уважавањем, јер ће само то донети срећу и радост свим грађанима Србије.

Омеровић је у честитки Српској православној цркви, патријарху Иринеју, верницима и грађанима који славе Божић пожелео да тај празник проведу у радости, здрављу, срећи са својим најближима.

Божић и Нову годину верницима који те празнике славе по јулијанском календару, честитао је и принц Александар Карађорђевић с породицом.

Принц Александар је поручио да је 2013. била година коју ће породица Карађорђевић памтити по враћању краља Петра Другог, краљице Александре, краљице Марије и краљевића Андреја у Србију и њихову сахрану на Опленцу.

Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор честитао је Божић верницима и свештенству. "Свим верницима који најрадоснији хришћански празник славе по Јулијанском календару желим пуно среће, здравља и успеха. Нека Вам Божић донесе мир, лично задовољство и пуно лепих тренутака. Христос се роди!", поручио је Пастор у честитки.

Божић је честитао и председник Скупштине Новог Сада Синиша Севић који је пожелео грађанима да им тај хришћански празник прође у радости, љубави и доброти.

Православним верницима је предстојећи празник честитао и председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница, оцењујући да се тај празник обележава у тренутку када Србија пролази кроз тешка искушења јер јој је угрожена територија, разорена привреда а народ осиромашио.

"Стид нас обузима када гледамо наше Косово. Где год погледамо видимо пропадање Србије. Једини прави пут је да се саберемо око истинских вредности, да се саберемо око Божића, да будемо оно што јесмо", навео је Коштуница у честитки.

Архиепископ цетињски и митрополит црногорско приморски Амфилохије упутио је божићњу и новогодишњу поруку којом је вернике позвао да постану хранитељи деце без родитеља.

Свако дете има потребу за породицом и родитељском бригом те стога, у складу са позивом УНИЦЕФ-а и свако према својим могућностима, тој деци грађани треба да подаре топлину родитељског дома и љубав породичног огњишта.

"Она породица која је испуњена божићном љубави према другој деци као према својој властитој, само нека поднесе захтев за пријем детета у хранитељство оближњем надлежном Центру за социјални рад. Такве породице добијају посебни благослов Божји, богатећи своју децу браћом", поручио је митрополит.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи