Читај ми!

Шабић о гашењу Портала судова

Погрешно је протумачено решење Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности на основу кога је угашен Портал судова Србије, каже Родољуб Шабић.

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић је, поводом престанка рада Портала судова Србије, за који је дато објашњење да је последица решења које је Повереник донео, оценио се да се ради о погрешној интерпретацији смисла и садржине његовог решења.

Решењем на основу Закона о заштити података о личности, Министарству правде изречена забрана, која се односи само на даљу обраду односно објављивање података о личности странака и других учесника у поступцима пред судовима, јер се она, супротно закону, обавља без ваљаног правног основа, а забрана се не односи на рад Портала у целости.

Шабић сматра да је Портал судова Србије користан и добар начин да се јавности понуди обиље информација о раду судова.

За објављивање свих ових информација, уз изузетак оних који су наведени у решењу о забрани, не постоје никакве законске сметње и Шабић очекује да Портал несметано настави са радом.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи