Читај ми!

"Улица отвореног срца" у Београду

Светогорска улица у Београду је, као и сваког 1. јануара, "Улица отвореног срца". Прикупљали су се слаткиши и играчке за децу, а организована je продаја вина у хуманитарне сврхе. Приход је намењен за помоћ старијим Београђанима.

Традиционална манифестација "Улица отвореног срца" одржана је у центру Београда, у Светогорској улици.

Премијер Србије Ивица Дачић, који је отворио манифестацију, поручио је да циљ треба да буде да имамо што више деце и да будемо пажљиви према старијима.

"Пошто смо данашњи дан посветили и деци и старијима, наш циљ мора да буде рађање што више деце и да будемо пажљиви према онима који су цео живот радили за нас мало млађе", рекао је Дачић.

Дачић је свима честитао срећу Нову годину и грађанима пожело да на крају ове године могу да кажу да им је 2014. година била најбоља.

"Позивам вас и желим да у нашој земљи буде више љубави, више поштовања, више пажње према деци, а самим тим и према будућности Србије", рекао је Дачић.

Министар саобраћаја Србије Александар Антић је на традиционалној манифестацији "Улица отвореног срца" изјавио да је данашњи дан, посвећен пре свега најмлађима, али да му је драго што је ове године посвећен и најстаријим суграђанима.

Антић је подсетио да од 1988. године "Улица отвореног срца" представља бренд Београда и оценио да је "ово дан у коме заједно треба да уживамо", "у коме треба да будемо весели".

Председник Привредне коморе Београда Милан Јанковић је учесницима манифестације, у Новој години пожелео здравља, среће, успеха и довољно посла. Члан Општинског већа Општине Стари Град Ђорђе Лазаревић пожелео је учесницима срећну Нову годину, истичући да у тој општини у просеку живе најстарији становници Београда и да за најстарије житеље та општина током године организује низ активности.

Директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић је, честитајући Београђанима, гостима и туристима Нову годину, пожелео је да у главном граду буде што више сусрета до наредне манифестације "Улица отвореног срца".

В. д. директора Атељеа 212 Ивана Димић истакла је да данашња акција "Улица отвореног срца" за 2014. годину носи назив "Стари нису ствари" и да су "стари људи наш залог за будућност".

Учеснике манифестације "Улица отвореног срца" поздравио је испред Атељеа 212 глумац Светислав Гонцић, уз жеље за много здравља, среће и радости у новој, 2014. години. Он је подсетио да је "Улица отвореног срца" настала пре више од 40 година у "Српској кафани" када су глумци Атељеа 212 1. јануара, уместо келнера, служили госте.

У "Улици отвореног срца" прикупљали су се слаткиши и играчке за децу, а на новогодишњим пултовима организована је продаја вина у хуманитарне сврхе.

Приход је, у оквиру акције "Стари нису ствари" Покрета "65 плус", намењен за куповину апарата уз помоћ којих ће старији грађани 24 часа седам дана у недељи имати контакт са центром за пружање помоћи.

Због манифестације "Улица отвореног срца" за саобраћај су биле затворене Светогорска и Македонска улица, од Дечанске до Таковске улице, од шест до 20 часова.

На Новом Београду, на Булевару Зорана Ђинђића отворена је манифестација "Нови Београд отвореног срца", уз богат културни и забавни програм.

Председник Општине Нови Београд Александар Шапић пожелео је свим грађанима Новог Београда и целе Србије много среће и здравља у 2014. години.

Велики број Обреновчана посетио је манифестацију "Обреновац - град отвореног срца" коју је општина Обреновац по четврти пут организовала по угледу на традиционалну београдску акцију "Улица отвореног срца".  

"Обреновац - град отвореног срца" одржан је на Градском тргу у присуству глумаца, плесача, музичара, кловнова и других уметника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи