Читај ми!

Дочек Нове године у Србији

На градским трговима широм Србије дочек Нове године. Наступају углавном домаћи певачи и рок групе, док ће у поноћ градови бити обасјани ватрометом.

Традиционални дочек Нове године и овог 31. децембра организован је на градским трговима широм Србије, уз скромија издвајања локалних самоуправа наступаће углавном домаћи певачи и рок групе, док ће у поноћ градови бити обасјани ватрометом.

У Београду, Привремено веће је испред Народне скупштине организовало дочек Нове године, на коме учествовују певачи Светлана Ражнатовић, Наташа Беквалац, Јелена Томашевић, Никола Роквић и Кики Лесендрић.

Организатори тврде да ће дочек, "иако уз скроман буџет, бити спектакуларан".

Простор на Тргу Николе Пашића је ограђен, госте контролише 160 редара уз помоћ неколико стотина полицајаца. Процене су да би током вечери на овом платоу могло да буде између 70 и 100 хиљада људи.

Улази се на девет пунктова на којма су постављени и детектори метала. Расположење је слављеничко, а мере контроле строге. Није дозвољено унети ни флашице са водом па ни алкохолним пићима а плато испред Дома Народне скупштине биће сниман и сигурносним камерама

У Новом Саду, на Тргу слободе грађане забављају "Рибља чорба", Лена Ковачевић, Ана Штајдохар и бенд "Чика Јоца и змајеви".

Ужичане у новогодишњој ноћи на Градском тргу забављају глумац Драган Јовановић, који наступа са бендом "Ди-џеј џибери".

Посетиоци Златибора, на Краљевом тргу, у новогодишњој ноћи имаће прилику да уживају у хитовима групе "Неверне бебе", који ове године обележава две деценије рада.

За добру атмосферу, поред "Неверних беба", побринуће се и трубачки оркестар "Зао таро лајт", који ће тачно у поноћ изаћи на позорницу на Краљевом тргу, а неће изостати ни традиционални новогодишњи ватромет.

"Галија" у Нишу, Жељко Јоксимовић у Крушевцу...

Нишлијама за дочек, на централном нишком тргу, пева група "Галија" и трубачи Бобана Марковића, а трошкове њиховог наступа покриће фирма "Банковић" Бобана Банковића као донатор.

Крушевљане у новогодишњој ноћи на Тргу косовских јунака забавља Жељко Јоксимовић и Мира Шкорић, а биће обезбеђена кувана ракија, вино и чај.

Чачане који 2014. годину дочекују на градском тргу забављају овдашњи бендови - "Театар дур", бенд "За ДЗЗ" и трубачки оркестар Мила Станића. Програм је од 22 сата, а Чачани и сви гости из околних места који одлуче да поноћ дочекају на тргу, уживаће у ватромету.

Тамбурашки оркестар "Хајо", бенд "Најт крузерс" и "Суботичка филхармонија" наступају у новогодишњем програму у Суботици на централном градском тргу и Великој већници Градске куће.

У центру Зрењанина ове године је први пут организован дочек Нове године, који је почео у подне, уз џиновску јелку, четири Деда Мраза, поклоне за децу и уз разноврсну забаву за све узрасте, до поноћног ватромета.

Традиционално, и ове године се на централном градском тргу у Пироту организује дочек Нове године. 

На градском тргу Широка чаршија у Лесковцу, дочек Нове године је скроминији него претходних година, а грађане забављају певач Стеван Анђелковић, трубачи и локални бенд, а тачно у поноћ очекује их и велики ватромет изнад града.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи