Читај ми!

Празничне гужве, скромнија куповина

Највеће гужве у граду традиционално су пред Нову годину. Иако је многима у 2013. новчаник тањи него претходних година, мало ко се одриче новогодишње трпезе - трговци кажу да је промет исти као прошле године. И у тржним центрима је много људи, али мало њих пазари.

Традиционално, највеће гужве су пред Нову годину. За дочек код куће грађани се махом снабдевају у великим трговинама па, иако је криза већа, трговци кажу да је промет исти као прошле године. И у тржним центрима је много људи, али мало њих пазари.

Иако је многима у овој години новчаник тањи него претходних година, мало ко се одриче новогодишње трпезе. Ипак, да је новогодишње одушевљење знатно мање потврђује и то што је ретко ко расположен да говори о празничној куповини.

"Богами слабије, мало пара, долазимо овде, мало је повољније, гледам где је повољнија продавница, али слабо има", каже један од купаца.

У неким велетрговинама промет је пред новогодишње празнике већи око 30 одсто. И поред пада куповне моћи, кажу, профит је исти као током прошлогодишњих празника.

"Са много великим акцијама, снижењима, разним поклонима, наградним играма, лојалити програмима који нам помажу, задржавамо концентрацију потрошача", објашњава Петар Денковски, комерцијални директор "Веропулоса".

Пред Нову годину у тржним центрима је позната слика. Гужве су велике, а много је оних који само разгледају. С кесама тек по неко прође, а куповине су често на одложено плаћање.

Купи се најчешће нека ситница, нешто да се поднови, а деци се готово мора купити и по која играчка.

Продавци највећу гужву очекују 31. на сам дочек Нове године, када ће продавнице радити скраћено. Прва два дана у 2014. званично су нерадна, али ће већина трговина 2. јануара радити уобичајено.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи