Читај ми!

Лажни "Колибри" на "Пинку"

У Јутарњем програму Телевизије "Пинк" појавио се дечји хор под именом "Колибри", који нема никакве везе са хором "Колибри" Музичке продукције РТС-а. Појављивање лажног хора експлоатише деценијама грађен имиџ правог "Колибрија" на начин на који нико нема законско и морално право, наводи РТС.

Радио-телевизија Србије обавештава јавност да је у суботу, 28. децембра 2013, у Јутарњем програму Телевизије Пинк гостовао дечји хор који се лажно представио именом "Колибри". Исту информацију пренеле су и бројне друштвене мреже непосредно после тог гостовања.

Како се наводи у саопштењу, извођачи овог непознатог хора носили су жуту одећу што је традиционално визуелно-заштитни знак најмлађег хора РТС-а, чиме је додатно такође злоупотребљен имиџ хора "Колибри".

РТС истиче да није први пут да ова и неке друге дечје хорске групе покушавају да користе име и већ 50 година грађену репутацију најмлађег хора Радио-телевизије Србије.

"И раније су се догађале сличне ситуације, на које смо такође реаговали, али овог пута овакво понашање појединаца одговорних за њихове наступе сматрамо крајње непримереним због чињенице да ове године хор 'Колибри' РТС-а обележава пола века постојања", наводи РТС.

Пре само неколико дана промовисан је и компакт-диск у издању ПГП РТС-а поводом великог јубилеја хора "Колибри планета".

У јеку кампање којом се представља огроман рад хора "Колибри" на новом албуму, РТС подсећа јавност на њихов рад у последњих пет деценија и поносно представља своју музичку баштину.

"Оваква манипулација јавности наноси штету највише члановима и једног и другог хора, деци", истакнуто је у саопштењу.

Појављивање лажног хора "Колибри" у јавности експлоатише деценијама грађен имиџ "Колибрија" на начин на који нико нема законско, морално, етичко и друштвено одговорно право осим РТС-а.

"Радио-телевизија Пинк обавештена је да се извесни хор лажно представио у њиховом програму и имамо уверавања да ће ова медијска кућа у будућности сарађивати са Радио-телевизијом Србије како се слична ситуација не би поновила, јер овим гостовањем на ТВ Пинк и лажним представљањем нанета је штета и РТВ Пинк и РТС-у", саопштило је Одељење за односе са јавношћу и корпоративни имиџ РТС-а.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи