Читај ми!

Трка Деда Мразева

У Београду је одржана шеста по реду трка Деда Мразева. Трка је хуманитарног карактера, а сав новац који се прикупи намењен је за децу оболелу од булозне епидермолизе.

Шеста по реду трка Деда Мразева одржана је у Београду, а знак за почетак трке дао је наш прослављени атлетичар Емир Бекрић.

На манифестацији је учествовало више од 3.000 људи, док је, како организатори кажу, кроз старт прошло око 2.300 Деда Мразева и Баба Мразица.

Трка је била кружна, па су тако учесници стартовали на Теразијама, трчали Улицом краља Милана до "Лондона" и назад до Палате Албанија, док је циљ био на Теразијском платоу.

Први на циљ стигао је Саша Столић, за њим је прошао Милан Дука, док је трећи на циљу био Деда Мраз Милош Рајичевић.

Била је то права породична манифестација. Деца, родитељи, баке и деке, али и професионални спортисти тискали су се на старту једни уз друге.

Деда Мразеви су стизали из целе Србије, региона па и шире. Било их је из Босне и Херцеговине, Црне Горе, али и Русије, Словеније.

Шеста по реду београдска трка Деда Мразева хуманитарног је карактера, а сав новац који се прикупи намењен је за децу оболелу од булозне епидермолизе, којима при сваком додиру и паду пуца кожа.

Директор трке Оливера Кривокапић Драгићевић рекла је да ће од прикупљеног новца бити купљен материјал који је неопходан за негу оболелих малишана.

"Ми манифестацију називамо трка Деда Мразева, али није обавезно да се трчи. То је породична манифестација. Има старијих они могу и да прошетају", нагласила је Кривокапићева.

У оквиру манифестације организована је и хуманитарна акција са Институтом за трансфузију крви Србије, под називиом "Деда Мразеви дарују живот", где учесници могу да дају крв.

Организатори кажу да је претходне године прикупљено више од 50 јединица крви, што показује да су Деда Мразеви хумани.

Покровитељ манифестације је Скупштина града Београда, а спонзори су били бројне компаније, а једна од њих је и "Дунав осигурање".

Током трке саобраћај је био затворен у Улици краља Милана, Теразијама и Коларчевој.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи