Нови студијски програми на факултетима

По новим студијским програмима школоваће се будући новинари, политиколози, на основним, мастер и докторским студијама, као и они који се определе за менаџемт или софтверско инжењерство. Усвојен је и нови Правилник о избору професора емеритуса.

Универзитет у Београду усвојио је нове студијске програме, јер је потребно пратити светске тежње и прихватити образовање и науку као добре инвестиције. Осим тога, за излазак из кризе, подсећају професори, потребно је знање.

Измењене студијске програме, односно 43 нова програма имаће Факултет политичких наука, Факултет организационих наука и Медицински факултет. По новим програмима школоваће се будући новинари, политиколози, на основним, мастер и докторским студијама, као и они који се определе за менаџмент или софтверско инжењерство.

"Ту се виде неки нови програми са учењем не даљину, затим потпуно нови програми, рецимо сестринства на Медицинском факултету у Београду и неки други програми", каже ректор Универзитета у Београду проф. Владимир Бумбаширевић.

Тако ће медицинске сестре добијати академско звање на факултету. Нови су и програми биофизике и биомедицинског инжењерства за студије при Универзитету.

Декан Факултета за физичку хемију Универзитета у Београду проф. Шћепан Миљанић каже да су усвојени споразуми о сарадњи Факулета за физичку хемију и неколико института који су чланови Универзитета у Београду.

Према речима професора Миљанића, споразими подразумевају да њихови сарадници учествују као наставници на докторским студијама Факултета за физичку хемију, с једне стране, а да факултет њихове студенте на докторским студијама школује по ценама које су ниже од звничних школарина.

Усвојен је и нови Правилник о избору професора емеритуса. То звање може да добије професор у пензији који је најмање 10 година радио на Универзитету. До сада је звање емеритуса имало 14 професора Универзитета у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи