Читај ми!

Врбас, најава увођења црногорског језика

На првој наредној седници већа Општине Врбас биће размотрени захтев за увођење црногорског језика у службену употребу у тој општини, као и Препорука Покрајинског омбудсмана по том питању, сапштила Црногорска партија.

Захтев за увођење црногорског језика у службену употребу у општини Врбас, као и Препорука Покрајинског омбудсмана по том питању, биће размотрени на првој наредној седници Општинског већа, саопштила је Црногорска партија.

Црногорска партија упутила је 5. децембра ове године захтев Општинском већу Врбаса да покрене поступак увођења црногорског језика у службену употребу.

Такође, Покрајински омбудсман је у поступку покренутом по представци председника те партије 19. септембра ове године упутио Општинском већу Препоруку о разматрању измене Статута општине и увођењу у службену употребу црногорског језика у Врбасу.

У Препоруци се наводи да је потребно да Општинско веће Врбаса, као овлашћени предлагач, упути Скупштини општине Врбас на разматрање и доношење Предлог одлуке о изменама и допунама Статута општине којима ће се ускладити са Законом о службеној употреби језика и писама.

"Изменама и допунама Статута општине Врбас, на територији општине ће се увести у равноправну службену употребу, поред српског, мађарског и русинског језика и њихових писама, и црногорски језик и писмо", наводи се у препоруци.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи