Читај ми!

Завод за плућне болести у замци дозвола

Већ годину дана Завод за плућне болести не прима пацијенте. Грађевинска инспекција га је прогласила небезбедним, а пошто су обављени неопходни радови, већ четири месеца се прикупљају разне дозволе, да би могао да буде отворен.

Од прошлог новембра лекари Завода за плућне болести и туберкулозу не примају пацијенте. Објекат на Звездари, грађевинска инспекција тада је прогласила небезбедним. За годину дана санирани су стубови и зид, али Завод и даље не ради.

Више од годину дана врата Завода затворена су за пацијенте, а својевремено је зими установа примала и по 500 оболелих дневно. Појединима је сада здравље угрожено, тврде лекари.

"Пацијенти јесу угрожени, јер од тих 500 пацијената које смо имали дневно, можда 100 стигне у наш огранак у Земуну", каже помоћник директора Завода Јован Стоиљковић.

Истакао је да можда има пацијената који оду у неки дом здравља или болницу, али како каже, већина тих пацијената не оде нигде и нема одговарајућу пнеумофизиолошку заштиту.  

Још увек се не за када ће пацијенти моћи да дођу по терапију на стару адресу.  

"Како све споро иде, питање је када ћемо се ми уопште отвотити. Ми се још нисмо ни отворили, ми четири месеца скупљамо папире. Сваки дан нам фали још један папир. Сад нам фале урбанистичке дозволе, иако ништа ново нисмо реновирали, само санирали четири стуба и један зид", каже Стоиљковић.

Oбјекат je изграђен пре више од 50 година. У њему су се лечили пацијенти са туберкулозом, хроничном опструктивном болешћу плућа, малигним обољењима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи