Читај ми!

Велика Крсна, ватра била бржа од ватрогасаца

Пошто се кућа у Великој Крсни, у којој је страдало троје деце, налази на око 18 километара од ватрогасне јединице било је "практично немогуће" стићи на време, рекао за РТС Драган Дончевски из Сектора за ванредне ситуације. Ватрогасци за седам минута локализовали пожар, а требало им је око 19 да стигну на лице места, напомиње Дончевски.

Драган Дончевски из Сектора за ванредне ситуације рекао је да су Ватрогасне службе за седам минута су локализовале пожар у породичној кући у Великој Крсни, у којем је страдало троје деце и додао да је екипама било потребно око 19 минута да стигну на место несреће.

Дончевски је навео да се кућа налази на удаљености од око 18 километара од ватрогасне јединице и да је било "практично немогуће" стићи на време.

"Кад су ватрогасци дошли на лице места објекат је већ био урушен. Покушали смо свим снагама и средствима да се усредстредимо на место где су нам сигнализирали да је могуће да се налазе деца, али нажалост, ватра је била бржа од нас", рекао је Дончевски, гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

Дончевски је додао да ће истражни органи ускоро утврдити узрок пожара и да се још испитује да ли је разлог грејно тело, електричне инсталације или нешто треће.

Према његовим речима, на територији Србије има око 3.200 ватрогасаца у око 159 ватрогасних јединица, а техника је прилично стара и у њу није дуго улагано.

Дончевски је нагласио да постоји велики број места у којима грађани нису адекватно заштићени од пожара и да ватрогасци не могу стићи на сва места за неколико минута.

"Постоји интерес грађана у месним заједницама да се сами заштите од пожара", рекао је Дончевски и додао да се припрема Нацрт закона о добровољним ватрогасцима, како би се на локали грађани организовали и направили ватрогасно друштво.

У пожару у породичној кући у селу Велика Крсна код Младеновца у уторак, 17. децембра, страдало је троје малолетне деце.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи