Читај ми!

"Шивење" по друму

Као девојчица Љиљана Труцановић није се играла са луткама, већ је замишљала како ће возити. Иако се школовала за конфекцијског техничара, она данас не шије по платну, већ камионом по путу.

Љиљана Труцановић је пре 24 године рођена у Бановцима, а удата у Инђији. За пријатеље је Шумахер, а за оца син. По занимању је камионџија.

"И док су се други играли са неким луткицама и барбикама, ја сам била та која је мењала брзине на суво, окретала волан и замишљала себе да ћу једног дана возити", прича Љиљана.

Школовала се за конфекцијског техничара. Али уместо по платну, шије по путу. Ради у фирми за комуналне делатности. Зато уз шоферски посао, раме уз раме са колегама ради и други, за многе такође мушки посао - одгушује сливнике, канализацију, развлачи црева, чисти јаме.

"Момци као момци опет кажем, било је ситуација где су пружали руку, скидали капу, рекли су свака част, ово чак ни мушкарци не раде", каже Љиљана.

Али када се дође на одредиште, ситуација буде збуњујућа. "Онда буде, колеге јесте стигли, и онда виде мене - упс, извињавамо се", рекла је Љиљана.

Возач Зоран Чавић каже да јесте "мало необично, али је ок". "Немамо никаквих проблема са тим, чак има више пажње од свих нас, зато што је необично", прича Зоран.

За камион - Ц категорију - положила је из прве. Ни рикверц јој није проблем. Лепо и заради. За једне Љиљанино занимање је чудно, за друге чак заводљиво.

"Дошли смо на једну релацију, где један човек, кад нам је отворио капију када смо ушли, клекао на колена и рекао - молим те удај се за мене. Ја ово у животу нисам видео и каже ви сте мултипрактик", каже Љиљана.

Љиљана не мисли да мења посао, већ да, како каже, иде даље.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи