Читај ми!

Jовановић: Деца Бошњаци не желе другу државу

Главни проблем у реализацији наставе босанског језика је већи број разреда и ученика него што је то договорено, рекао Томислав Јовановић. Министар је уверен да деца Бошњаци не желе другу државу.

Министар просвете Томислав Јовановић рекао је да је главни проблем у реализацији наставе босанског језика већи број разреда и ученика него што је то договорено, истакавши да друге државе немамо, уз убеђење да, како је рекао, деца Бошњаци не желе другу државу.

Наводећи да ће врло брзо ситуација бити разрешена, Јовановић је навео да је проблем у односу онога што је договорено и онога што се реализује на терену.

"Број разреда и број ученика тачно је дефинисан а сада је значајно већи него што је договорено и ту је елементарни проблем", рекао је Јовановић новинарима у влади Србије. Министај је додао да деца морају да се врате у школу.

Проблем је, како каже, предимензиониран можда има "димензију из земаља нашег региона" а то, како истиче министар, не сме да се преноси на наше просторе.

Он је навео да ће све договорено са претходним министром бити реализовано а да су у току разговори о новим предлозима.

"Образовни систем Србије је јединствен без обзира на ком језику се учи. Друге државе немамо и убеђен сам да та деца не желе другу државу", рекао је министар просвете и навео да ће на решавању неспоразума бити ангажован потпредседник владе Расим Љајић, министар Сулејман Угљанин и он сам, као министар просвете.

Бошњачко национално веће саопштио је јуче да су експертски тимови БНВ и Министарства просвете утврдили предлог Програма о превазилажењу застоја у остваривању наставе на босанском језику у школама у Новом Пазару, Сјеници, Тутину и Пријепољу.

Предлог, чији детаљи нису саопштени, упућен је министру Томиславу Јовановићу и председнику БНВ Есаду Џуџевићу, а потписивање споразума о спровођењу програма се очекује најкасније до краја ове седмице, наводи БНВ.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи