Читај ми!

Дачић: Деца за опстанак Србије

Влада мора да обезбеди услове за повећање наталитета у Србији, рекао премијер Ивица Дачић. Деца су не само будућност, већ и услов опстанка српског народа и Србије, истакао премијер. Сваки дечји живот је важнији од километра асфалта или инфраструктуре, поручио министар саобраћаја Александар Антић.

Влада Србије мора створити услове да се у нашој земљи рађа више деце, јер Србија ће изумрети за неколико векова, ако се настави тренутни тренд рађања, рекао је премијер Ивица Дачић на отварању финала дечјег фестивала "Чаролија 2013" у Дому синдиката.

"Годишње 40.000 мање се роди, него што умре људи у Србији", рекао је Дачић истакавши да су деца не само будућност, већ и услов опстанка српског народа и Србије.

"Обично се говори да су деца наша будућност, која никако да дође", рекао је Дачић и додао да садашње економско стање не обезбеђује деци најбоље услове за живот и да је држава дужна да у томе помогне.

Дачић је нагласио да је важно да од малена постоји васпитање које ће и у предшколском узрасту и у школама бринути да деца науче да пре свега чувају себе у саобраћају.

Министар саобраћаја Александар Антић је истакао да је манифестација нарочито важна јер се одржава под мотом "Безбедност деце у саобраћају, што је изнад свега".

"Сваки дечји живот је важнији од километра асфалта или инфраструктуре", поручио је Антић и додао да ће Влада Србије такве акције увек подржавати.

"Учинимо све да наша деца буду безбрижна на путу до школе и вртића", нагласио је министар саобраћаја.

На сцени је 19 малишана извело 14 песама које су радили домаћи познати поп рок аутори.

Фестивал, који се одржава осми пут заредом, је ревијално хуманитарног каратктера, уз учешће деце из региона, а приход ће бити помоћ малој Анђели Јанковић, која се после операције тумора на мозгу лечи у Истанбулу.

У Дому синдиката је постављена кутија за прикупљање доприноса за њено лечење. За хемотерапије потребно је још 60.000 евра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи