Читај ми!

Боља заштита права пацијената

У здравственим установама у Београду почели да раде заштитници права осигураника. За помоћ могу да им се обрате сви пацијенти који сматрају да су им права била угрожена. Почетком 2014. заштитнике ће имати и остали градови у Србији.

Заштитници права осигураника почели су да раде у здравственим установама у Београду, а за помоћ могу да им се обрате сви пацијенти који сматрају да су им права у домовима здравља и болницама била угрожена.

Од пре четири дана пацијенти који сматрају да нису лечени на прави начин, да је лекар био нељубазан или да дуго чекају на преглед - могу да се жале и заштитнику права осигураника. Већ сада, поједини имају пуне руке посла.

"Најчешће су се наши пацијенти жалили на време чекања, неки и на немогућност добијања терапије - што смо решили на лицу места у комуникацији са руководиоцем службе. Али морам рећи да није било повреде права, већ саветодавна улога", рекла је Весна Тришић, заштитница права осигураника Дома здравља "Палилула".

На решавање проблема, кажу, неће се дуго чекати.

"Дефинисали смо да то време буде до пет дана да им писмено одговоримо на њихове примедбе, одосно на пријаве. Многе ствари ћемо моћи да решимо на лицу места и оно што је значајно, оно што није у нашој ингеренцији, обавестићемо их у року од пет дана и упутити на даљу адресу", каже Весна Тришић.

Београд има 22 заштитника осигураника који покривају 42 здравствене установе. Почетком наредне године добиће их и остали градови у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи