Читај ми!

Школски стриптиз у Чачку

Група ученика чачанске Гимназије провоцирала пролазнике, изводила стриптиз на часовима и бацала школске клупе и столице. Снимак са недоличним понашањем освануо на друштвеним мрежама.

Видео снимак објављен на друштвеним мрежама довео је групу ученика чачанске Гимназије у центар медијске пажње, а тим за борбу против насиља у школи покренуо је поступак. На спорном снимку ученици су провоцирали пролазнике, изводили стриптиз на часовима и бацали школске клупе и столице.

За спорне снимке брзо се прочуло на друштвеним мрежама. Иако је оригинал исто вече повучен са Јутјуба, поново су га поставили други корисници.

Анкетирани ученици кажу да није културно да се ђаци тако понашају, али појадини сматрају и да је све то била шала, а да су неки људи од тога направили маркетинг да би се о томе причало у наредним данима.

У чачанској гимназији кажу да ће се огласити када школски тим за насиље утврди чињенице, кроз редовну процедуру. У зависности од тежине прекршаја, уследиће одговарајући дисциплински поступак.

Координатор за превенцију насиља у Школској управи Моравичког округа Рада Каранац каже да у времену дигиталне технологије може се очекивати да тако нешто ученици ураде.

Међутим, како је рекла, да ли је неко затајио или није не можемо о томе да причамо када знамо да је проблем насиља системски.

Поводом овог случаја реаговало је и надлежно министарство.

Биљана Лајовић из Јединице за превенцију насиља у Министарству просвете каже да имају информације да су коментари на друштвеним мрежама негативни и нико није подржао тај чин.

"То је добар показатељ да се свест према насиљу мења", рекла је Лајовићева.

До званичног саопштења у чачанској Гимназији истичу да је реч о понашању троје ученика, у школи која има 1.103 ђака и добру репутацију.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи