ОЕБС-ова награда Жужани Серенчеш

"Личност године", награда Мисије ОЕБС у Србији, ове године припала новинарки Жужани Серенчеш. Осми пут, ОЕБС додељује ту награду за допринос у области слободе изражавања и демократског дијалога.

Новинарка Жужана Серенчеш добитница је награде "Личност године" Мисије ОЕБС у Србији за 2013.годину, за допринос у области слободе изражавања и демократског дијалога.

Шеф Мисије ОЕБС Петер Буркхард рекао је на свечаности у београдском хотелу "Хајат" да ове вредности обележавају "целокупни професионални рад" овогодишње добитнице.

"Својом професионалном етиком и посвећеношћу слободи изражавања Жужана Серенчеш је значајно допринела квалитету медија и на мађарском и на српском језику", рекао је Буркхард.

Он је оценио да је Србија у 2013. години начинила "нове помаке у реформама и јачању институција", као и да су сви досадашњи добитници награде "Личност године" у сарадњи са ОЕБС-ом допринели "афирмацији и ширењу демократских начела у Србији".

Жужана Серенчес је медијска аналитичарка и чланица Извршног одбора Независног друштва новинара војводине.

У дугогодишњој новинарској каријери радила је за листове Борба, Наша борба, као и за Радио Слободна Европа.

Захваливши се на додељеном признању, Серенчеш је казала да припада људима који "прижељкују да живимо у упристојеној, уљуђеној и уређеној земљи".

"Дубоко верујем да то не може бити ствар само политике или реторике, већ да је то надасве цивилизацијски избор, питање савести и грађанске одговорности, најпре према себи", казала је она на додели награде.

Награда, која се додељује осми пут, одаје признање грађанима Србије који су својим радом допринели унапређивању вредности за које се залаже ОЕБС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи