Читај ми!

Суд Мишковићу одобрио пут у Лондон

Власнику "Делта холдинга" Мирославу Мишковићу одобрен пут у Лондон и привремено му је враћен пасош, рекла је портпаролка Специјалног суда Душица Ристић.

Специјални суд у Београду одобрио је власнику "Делта холдинга" Мирославу Мишковићу пут у Лондон и привремено му вратио пасош, речено је Танјугу у том суду.

"Председник судског већа одобрио је окривљеном Мишковићу пут у иностранство и вратио му пасош за ту сврху", прецизирала је портпаролка суда Душица Ристић.

Она је додала да је одлука о Мишковићевој молби да му се омогући пут у Лондон донета у четвртак и да је у питању пут у Лондон.

То ће Мишковићу бити прво путовање ван Србије откад му је, крајем јула, одузет пасош као мера предострожности да не побегне из земље, јер је против њега кривични поступак у току.

Мишковићу је 14. новембра почело суђење због оптужби да је са сарадницима оштетио путарска предузећа за више десетина милиона евра.

Након седам и по месеци притвора, власник "Делта холдинга" пуштен је 23. јула из притвора, који му је замењен јемством од 12 милиона евра у динарској противвредности, а које је уплатила његова компанија да би се бранио са слободе.

Мишковићу је тада привремено одузет пасош и одређена мера забране напуштања боравишта, уз обавезу јављања Полицијској управи за Град Београд - ПС Савски венац, сваког првог радног дана у месецу.

Оптужница терети Мишковића и остале да су од 2005. до 2010. године незаконитим извлачењем новца из путарских предузећа и утајом пореза оштетили путарска предузећа за 16,95 милијарди динара, а буџет за 472 милиона динара.

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи