Читај ми!

НУНС: РРА није реаговао кад је требало

Збуњује брзина и одлучност реаговања РРА приликом изрицања опомене РТВ-у, каже председник НУНС-а Вукашин Обрадовић и оцењује да агенција није реаговала тако у неким другим ситуацијама.

Председник Независног удружења новинара Србије Вукашин Обрадовић оценио је да збуњује брзина и одлучност реаговања Републичке радиодифузне агенције изрицањем опомене РТВ-у, јер агенција није реговала тако у другим ситуацијама када је требало.

"Мени ова изненадна ревност РРА личи на продају неког патриотизма. Не доводимо у питање да ли је било професионалних пропуста у интервјуу који је објавио колега Ласло Тот", рекао је Обрадовић агенцији Бета.

Истакао је да је било много ситуација у којима је РРА морала да реагује, а није, што оставља утисак да агенција "жели да игра на патриотском фону који је у моди".

"Сматрам да РРА на овај начин показује да не обавља функцију онако како би регулаторно тело требало да је обавља, а то је да се у свим ситуацијама понаша сходно закону и надлежностима које им стоје на располагању", рекао је Обрадовић.

РРА је изрекла опомену Радио-телевизији Војводине уз образложење да је њен аутор Ласло Тот показао "непрофесионални, пристрасан и необјективан" приступ интервјуишући председнику Косова Атифете Јахјагу.

НДНВ: Изненађујућа одлука РРА 

Председник Независног друштва новинара Војводине Динко Грухоњић оценио је да је одлука Републичке радиодифузне агенције да опомене РТВ и Радио Б92 изненађујућа и да је имала за циљ да се та агенција додвори политичарима на власти.

"Одлука РРА да опомене РТВ и Б92 је, у најмању руку, изненађујућа с обзиром да и иначе нисмо навикли да РРА било шта ради да се упристоји попростачена медијска сцена у Србији", рекао је Грухоњић агенцији Бета.

Грухоњић је рекао да му саопштење РРА личи на саопштења из времена успона Слободана Милошевића на власт, када су људи губили послове не на основу професионалности него на основу тога да ли подржавају његову политику.

"Саопштење подсећа и на комунистичка времена када су људи оцењивани на основу морално-политичке подобности", рекао је Грухоњић.

Према његовој оцени, РРА је желела да се додвори политичким моћницима на власти.

"Најмање је желела да води рачуна о професионалности колеге какав је Ласло Тот, који је новинарски доајен и сигурно зна више о новинарству него сви они када се саберу", рекао је Грухоњић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи