НУНС: Поједини медији дугују извињење Огњановићима

Поједини медији свесно доводили јавност у заблуду извештавајући о случају новца прикупљеног за лечење Тијане Огњановић, саопштио НУНС. То је драстичан пример таблоидног новинарства које, не марећи за чињенице, у сулудој трци за сензацијама, не поштује елементарна права професије, истиче НУНС.

Независно удружење новинара Србије задовољно је што ће сав новац који је био прикупљен за лечење Тијане Огњановић бити искоришћен у хуманитарне сврхе.

Породица осмогодишње Тијане Огњановић, која је преминула не дочекавши трансплатацију срца, саопштила је да ће, након што је пред Првим основним судом формално-правно завршена процедура, сав новац који је био прикупљен за њено лечење бити искоришћен у хуманитарне сврхе.

У саопштењу НУНС-а је упозорио и да је такав епилог потврда да су поједини медији на непрофесионалан и неетички начин извештавали о тој теми и свесно доводили јавност у заблуду, наносећи непотребно додатну бол породици Огњановић.

Удружење је навело да сматра да је "овај случај драстичан пример таблоидног новинарства које, не марећи за чињенице, у сулудој трци за сензацијама, не поштује елементарна права професије и Етички кодекс новинара Србије".

НУНС сматра да поједини медији, пре свега Курир, након свих неистина које су објављиване, најмање што могу јесте да упуте јавно извињење породици Огњановић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи