Бабић: Српско здравство и за Србе са КиМ

Срби са Космета и даље ће моћи да се лече широм Србије, рекао директор Републичког фонда за здравствено осигурање проф. Момчило Бабић, нагласивши да им то право никада неће бити ускраћено.

Директор Републичког фонда за здравствено осигурање проф. Момчило Бабић изјавио да ће Срби са Косова и Метохије и даље моћи да се лече у здравственим установама широм Србије и да им то право никада неће бити укинуто.

"Срби са КиМ не треба да брину, то право неће бити никада укинуто, ако ја добро разумем државну политику, а државна политика је баш таква", рекао је Бабић Танјугу.

Он је рекао и да нема разлога за бригу и да су нетачне гласине које се могу чути ових дана да ће Србима са КиМ "нешто бити ускраћено" и нагласио да сва права која имају остали грађани Србије из домена здравственог осигурања имају и они.

Бабић је подсетио да РФЗО годишње само за плате здравствених радника на КиМ издваја пет милијари динара, што је скоро 50 милиона евра.

И не само Срби са КиМ, рекао је он, већ и друго несрпско становништво са тих простора може да се лечи у здравственим установама широм Србије, уколико се уплаћују доприноси РФЗО.

"Сви могу да се лече у Србији, али права из здравственог осигурања имају само они који уплаћују доприносе Репуличком фонду за здравствено осигурање. Дакле, ми не раздвајамо људе по националном принципу, већ да ли плаћају доприносе РФЗО", закључио је Бабић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи