Усклађивање Устава са стандардима ЕУ

Формирана радна група за хармонизацију Устава у области правосуђа са правним стандардима Европске уније. На челу радне групе је Драгомир Милојевић, председник Врховног касационог суда и председник Виског савета судства.

На седници Комисије за спровођење Националне стратегије реформе правосуђа формирана је радна група за хармонизацију Устава у области правосуђа са правним стандардима Европске уније.

Председник радне групе је председник Врховног касационог суда и председник Виског савета судства Драгомир Милојевић, а његов заменик је државни секретар Министарства правде и државне управе Данило Николић.

Како је Николић рекао Танјугу, радна група пре свега треба да изврши анализу постојећег стања и да упореди Устав и цео сет правосудних закона који произилази из њега са правним стандардима ЕУ, а потом да припреми основе и предлоге интервенције потребно радити.

Он је истакао да је Стратегијом реформе правосуђа као рок за промену Устава у области правосуђа предвиђена 2018. година и да је то у сваком случају неопходно урадити пре приступања ЕУ.

"То су урадиле све државе које су се учлањивале у ЕУ, односно спровеле поступак приступања", напоменуо је Николић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи