Сарадња у региону за борбу против криминала

Српска полиција наредних дана ће преузети преседавање Асоцијацијом шефова полиција Југоисточне Европе - СЕПКА, најавио директор полиције Милорад Вељовић. Без праве и професионалне сарадње полиција у региону и шире нема ни праве борбе против организованог криминала, истиче Вељовић.

Директор полиције Милорад Вељовић најавио је да ће српска полиција наредних дана преузети преседавање Асоцијацијом шефова полиција Југоисточне Европе - СЕПКА, истакавши да без праве и професионалне сарадње полиција у региону и шире нема ни праве борбе против организованог криминала.

Вељовић је, после састанка са замеником директора аустријске полиције и директором Савезне криминалистичке службе Францом Лангом, рекао да полиције Аустрије и Србије имају изузетно добру сарадњу, која ће у наредном периоду бити додатно унапређена.

"Не постоје полицијска питања која полиције Србије и Аустрије не могу заједнички решити", истакао је Вељовић, указавши да је им је заједнички интерес борба против организованог криминала, наркотика, илегалних миграција, пре свега, лажних азиланата.

Како је саопштио Биро МУП-а за сарадњу с медијима, Вељовић и Ланг сагласили су се да је борба против илегалних миграција заједнички интерес Србије, Аустрије, али и ЕУ.

Заменик директора аустријске полиције Ланг захвалио је директору Вељовићу на изузетној, свакодневно квалитетној сарадњи која ће у наредном периоду бити додатно побољшана.

Ланг очекује да ће година у којој ће српска полиција преседавати асоцијацији СЕПКА-а бити најуспешнија за ту организацију, јер је "преседавање преузео један од најискуснијих и најмоћнијих директора полиције у овом региону".

Асоцијацију шефова полиција Југоисточне Европе СЕПКА чине: Албанија, Бугарска, Федерација БиХ, Република Српска, Молдавија, Румунија, Хрватска, Црна Гора и Србија.

СЕПКА окупља шефове полиција земаља Југоисточне Европе, који заједнички раде на сагледавању стратешких проблема са којима се земље чланице сусрећу, као и на трасирању путева за квалитетну борбу против свих видова организованог криминала и корупције, као и других кривичних дела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи