Читај ми!

Вељовић: Нико у полицији није изнад закона

Полиција мора радити свој посао крајње професионално и одговорно, рекао директор полиције Милорад Вељовић. Ниједан полицајац неће бити заштићен уколико изврши било које кривично дело и они који крше закон не представљају "огледало полиције", истакао Вељовић.

Директор полиције Милорад Вељовић изјавио је, поводом хапшења полицајаца, да ниједан полицајац неће бити заштићен уколико изврши било које кривично дело и да они који крше закон не представљају "огледало полиције".

Вељовић је нагласио да ће стати иза сваког полицајаца који ради часно и поштено, "а то је највећи део полиције и свих организационих јединица у полицији".

"Увек ћу се борити до краја против криминала, а највише против криминала у својим редовима - ниједан полицијски службеник, било да ли је жандрам, полицајац опште надлежности или криминалистички полицајаца не сме бити изнад закона и неће бити заштићен", рекао је Вељовић.

Вељовић је истакао и да је одговорност полицајаца много већа него било другог грађанина ове државе, додавши да "неко које задужен да брине о безбедности гарђана мора имати много већу одговорност".

"Сматрам да ти појединци не могу бити огледало ни полиције, ни било које Управе у оквру дирекције полиције", рекао је он, додавши да су то "изроди који су на неки начин дошли у полицију и којих се морамо што пре отерасити".

Директор полиције је истакао и да је то неопходно, јер "без борбе против криминала у својим редовима, не може бити ни борбе против органиозованог криминала у држави".

"Желим да поручим да ћу стати иза сваког оног полицајаца који ради часно и поштено свој посао, а то је највећи део полиције и свих организационих јединица у полицији", рекао је он.

Вељовић је истакао и да полиција "мора радити свој посао крајње искрено и професионално и одговорно", додавши да онима који се тога не придржавају није место у полицији.

"Ни један полицајац у смисли кривичне или било које друге одговорности неће бити застићен", нагласио је директор полиције.

Припадници Сектора унутрашње контроле ухапсили су јутрос двојицу саобраћајних полицајаца Полицијске станице у Кучеву због сумње да су примили мито.

Један полицајац ухапшен је данас у Иригу, осумњичен за шверц дроге, а јуче је ухапшен један припадник нишког одреда Жандармерије под сумњом за убиство.  

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи