Читај ми!

Анита Балаж, почетак опоравка у Бечу

Девојчица Анита Балаж која чека на трансплантацију срца у клиници АКХ у Бечу, требало би да буде скинута са апарата за дисање након успешне операције од пре два дана, рекао Владимир Ђукић из Министарства здравља. Трансплантација срца се очекује за три месеца, кад јој се плућа опораве.

Државни секретар у Министарству здравља Владимир Ђукић изјавио је да би Анита Балаж (12), којој је пре два дана урађена катетеризација срца у клиници АКХ у Бечу, требало да буде скинута са апарата за дисање, док се трансплантација срца очекује за три месеца, када јој се плућа опораве.

Анита је успешно оперисана и њено стање је стабилно, рекао је Ђукић Танјугу.

"Веома је значајно да ће бити скинута са апарата за вештачко дисање. Три месеца треба да протекне да се смањи притисак у плућној артерији како би се избегла комбинована трансплантација и плућа и срца, односно да Анита добије шансу само да јој се трансплантира срце, јер то има боље изгледе за постоперативни ток и квалитет живота", објаснио је Ђукић.

Рекао је да се са Анитом у Бечу, осим професора Андреса Цукермана, налази и доктор Владислав Вукомановић са Института за мајку и дете, као и њена мајка, а да ће он лично отићи у Аустрију наредне недеље.

"Отићи ћу тамо највероватније у четвртак, да је обиђем и да се договоримо о плановима за даље лечење са професором Цукерманом", рекао ја Ђукић.

Анита је први пацијент из Србије који чека на трансплантацију срца и чије лечење у потпуности преузима Републички фонд за здравствено осигурање.

До сада су за лечење деце која чекају на трансплантацију срца родитељи сами прикупљали новац у хуманитарним акцијама.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи