Обележена годишњица Кадињаче

На Кадињачи је обележена 72. годишњица битке у којој је бранећи Ужичку републику и штитећи одступницу Врховном штабу и партизанској болници, погинуо цео Раднички батаљон.

Обележена је 72.годишњица битке на Кадињачи у којој је 29. новембра 1941. године изгинуо цео Раднички батаљон бранећи Ужичку републику и штитећи одступницу Врховном штабу и партизанској болници .

Парастос изгинулим борцима служили су свештеници ужичке цркве, а пошту херојима Кадињаче полагањем венаца одали су испред Владе Србије министар саобраћаја Александар Антић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, делегације СУБНОР-а, града Ужица и потомака.

Министар саобраћаја Александар Антић истакао је да је Србија поносна на своју антифашистичку прошлост и да поштује све оне који су дали свој живот да би ми данас живели у миру.

"Чврст став Владе Србије је да и убудуће негује традицију антифашистичке борбе и да будућим генерацијама преноси причу о херојској борби нашег народа током другог светског рата, како не би заборавили херојска дела својих потомака и њихов завет за бољу и срећнију будућност без мржње, предрасуда и насиља", поручио је Антић.

Председник СУБНОР-а Србије Миодраг Зечевић поручио је са Кадињаче да је помирење између "четника и партизана историјска бесмислица и изједначавање жртве и джелата".

"Они који поново призивају авет фашистичке прошлости предлажу помирење и изједначавање сарадње са фашистичким окупатором са борбом против окупатора и његових сарадника и жртвовања за слободу.То је недопустиво",рекао је Зечевић.

У уметничком програму учествовали су глумци позоришта из Ужица и Београда и хор Свети Сава из Лучана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи