Читај ми!

Прекинута блокада у селу Врачевић

Након апела власти прекинута блокада у селу Врачевић, због смештаја више од 100 азиланата у две куће. У року од седам радних дана сви тражиоци азила који се не налазе у прихватном центру у Боговађи биће премештени на локације које је одредила Влада.

Блокада села Врачевић прекинута је након апела државног секретара у МУП-у Владимира Божовића мештанима који су блокирали локални пут од тог места ка Лајковцу због смештаја, како кажу, више од 100 азиланата у две куће у њиховом селу.

Ту информацију Танјугу је потврдио и Божовић, који је данас разговарао са замеником председника Општине Лајковац Гораном Миловановићем, а који га је упознао са актуелном ситуацијом.

Како се у саопштењу са тог састанка наводи, Божовић се консултовао са комесаром Комесаријата за избеглице и миграције Владимиром Цуцићем.

Закључено је да се у року од седам радних дана преместе сви тражиоци азила и нерегуларни мигранти који се тренутно налазе ван прихватног центра у Боговађи, то јест у две приватне куће и на отвореном простору, на локације које је одредила Влада Републике Србије.

Тражиоци азила, одлуком Владе Србије, биће смештени у хотел "Обреновац" и објекте у општинама Сјеница и Тутин.

Председник Општине Тутин Шемсудин Кучевић са сарадницима обишао је објекте предузећа "Јелак" и новоизграђене школе у насељу Веље Поље који су предложени за смештај азиланата у том граду. И Кризни штаб Општине Сјеница одлучио је да прихвати око сто азиланата и смести их у хотел.

"Предложио сам два објекта која нису у потпуности опремљена, али врло брзо бисмо их опремили како бисмо могли да примимо 120 азиланата", рекао је Кучевић. 

Око стотину азиланата је из Боговaђе усељено у две приватне куће у Врачевићу, а незадовољни мештани су блокирали све прилазне путеве, па азилантима није могла да буде допремљена ни храна. Тек касно синоћ донети су им храна и вода, сазнаје РТС.

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи