Читај ми!

Стијовић: ДБ контролише "све поре друштва"

Бивши припадници Државне безбедности још контролишу "све поре друштва", рекао бивши начелник београдског центра за безбедност ДБ-а Зоран Стијовић. Та служба организовала акцију у којој је убијен новинар Славко Ђурувија, истакао Стијовић.

Бивши начелник београдског центра за безбедност Државне безбедности Зоран Стијовић рекао је за НИН да припадници те службе још контролишу "све поре друштва", као и да је служба организовала акцију у којој је убијен новинар Славко Ћурувија.

Стијовић је водио истраге 2001. године о уништеном и изношеном материјалу из ДБ-а. Истраге су резултирале кривичним пријавама против бившег шефа ДБ-а Радомира Марковића и других високих функционера службе, али су потом одбачене.

Стијовић је утврдио да припадници ДБ-а још раде и контролишу све поре друштва.

"На значајним су местима у државној управи, администрацији, парламенту и друштву у целини. Има их од чланова Владе до амбасадора. Има их међу уредницима медија, угледним професорима, носиоцима правосудних функција", рекао је Стијовић.

На питање да ли би отварањем досијеа могло да се догоди нешто као у Словачкој где је откривено да је чак и бивши председник човек службе безбедности, Стијовић је одговорио: "На нечију жалост или срећу, одговор је - да".

Према његовим речима, још пре 12 година тим који је истраживао убиство Ћурувије прикупио је доказе, па тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић зна ко је убио новинара и ко је злочин организовао.

"Знам ко је организатор убиства и то зна и јавност. Служба. Имена су много пута речена. Зна их и Тужилаштво. У праву је Вук Драшковић који каже да Миљко Радисављевић све зна, како и на који начин је рађена операција, од припреме, праћења до ликвидације. Пола људи из ДБ-а који су о томе дали изјаве у интерној истрази није могло да издржи психолошки притисак", рекао је Стијовић.

На питање ко је организатор, Стијовић је одговорио: "То директно нећу рећи, само кажем да све што Драшковић наводи о том случају је баш тако".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи