Клостридија и у кикиндској болници

Шесторо пацијената заражено у новембру бактеријом клостридија у Општој болници у Кикинди.

У Општој болници у Кикинди шесторо пацијената заражено је у новембру бактеријом клостридија, потврдио је Танјугу директор ове здравствене установе Милан Митрић.

Митрић је рекао да је петоро пацијената успешно излечено, а да је једна пацијенткиња умрла, али да се никако не може рећи да је она умрла због клостридије, већ због основне болести.

"Предузете су све мере против епидемије које су наложили Министарство здравља и покрајински секретаријат за здравство. Пооштрене су мере елементарне хигијене", рекао је Митрић.

Он је додао да је шест особа заражених клостридијом током овог месеца на нивоу просека претходних месеци и да нема епидемије овом бактеријом.

"Не дешава се ништа алармантно, имамо једну уобичајену ситуацију. Клостридија је данас озбиљан проблем свих болница", истакао је Mитрић.

Према подацима Института за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут" од јануара до 22. новембра пријављено је укупно 16 епидемија болничких инфекција изазваних бактеријом клостридија и у њима су овом бактеријом заражена 103 пацијента, а 14 њих је умрло.

Током прошле године овом бактеријом заражене су 1.063 особе, а од последица инфекције клостридијом умрло је 29 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи