Читај ми!

Ристић: Мањак особља у Клиничком центру

Систематизација у КЦС направљена пре око 10 година, а у међувремену се обим посла у неким клиникама повећао и за сто одсто, рекао директор КЦС Миљко Ристић. Проблем представља мањак особља, медицинских сестара, лекара, специјалиста, које покушавамо да надокнадимо из сопствених средстава, каже Ристић.

Директор Клиничког центра Србије Миљко Ристић рекао је да је систематизација на клиникама у оквиру те установе направљена пре око 10 година, а у међувремену се обим посла у појединим клиникама повећао и за сто одсто.

Ристић је, у разговору за РТС, навео да према актуелним прописима и систематизацији Министарства здравља, у КЦС треба да ради 1.300 лекара, а мањак особља ова установа покушава да надокнади сопственим средствима.

"Без обзира на одлуке и прописе, ми смо један број лекара примили на рачун сопствених средстава", рекао је Ристић и прецизирао да по том основу на одређено време ради око 50 лекара.

Према његовим речима, проблем представља и мањак медицинских сестара у Ургентном центру, док су међу специјалистима најтраженији радиолози.

С друге стране, додао је Ристић, КЦС се суочава са вишком немедицинског, административног особља.

Према постојећој систематизацији, 400 немедицинских радника проглашено је вишком. Од тог броја, 250 њих замењено је медицинским радницима, којих још недостаје.

Када је реч о одласку медицинских радника у иностранство, према подацима КЦС, у последње две године два хирурга из ове установе отишла су да раде у Дубаи, а један лекар отишао је у Италију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи