Читај ми!

Расправа о заоставштини Тијане Огњановић

Судска расправа о заоставштини девојчице Тијане Огњановић, почела пред Првим основним судом у Београду. За њену трансплантацију срца у Хјустону било је прикупљено више од 2,5 милиона евра.

Пред Првим основним судом у Београду почео је поступак за расправљање о заоставштини Тијане Огњановић, која је преминула 15. јула у болници у Хјустону чекајући на трансплантацију срца, за шта су у хуманитарној акцији грађани скупили око 2.580.000 евра.

Тијанини родитељи су, као наследници, предложили да у расправу, поред два рачуна на њено име, уђе и рачун који је отворен на име њене мајке Јелене Огњановић.

Они су објаснили да је рачун на мајку отворен како би на тај рачун пребацили новац са Тијаниних рачуна да би могли да плате трошкове лечења у Хјустону, јер плаћање није могло да се обави са девојчициних рачуна.

Суд ће одлуку о трећем рачуну - да ли ће ући у оставинску расправу, донети до 3. децембра за када је заказано следеће рочиште.

У међувремену, суд ће такође затражити извештај од банке о стању на сва три рачуна.

На данашњем рочишту није било речи о новчаним износима, а Јелена и Ненад Огњановић након рочишта нису давали изјаве за медије.

С обзиром на то да је један део прикупљеног новца уплаћен на Тијанин рачун, извесна непотрошена свота је предмет оставинске расправе.

Огњановићи су претходних недеља прозивани у медијима зато што непотрошени новац нису вратили, а по налогу тужилаштва саслушани су у полицији у својству грађана ради прикупљања обавештења.

Премијер Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је 14. новембра да "није утврђено да је са рачуна Тијане Огњановић трошен новац за било шта осим за њено лечење".

Дачић је додао да је вероватно било покушаја манипулација новцем који је прикупљен за Тијанино лечење и док је она била жива, и зато је предложио оснивање фондова за лечење оболеле деце.

Према писању медија, за операцију Тијане Огњановић у хуманитарној акцији прикупљено је 2.580.000 евра, од чега је за лечење у Хјустону плаћен 1,1 милион долара.

Са још 87.000 долара плаћене су авионске карте и боравак у болници, док је сахрана Тијане Огњановић коштала 1,6 милиона динара. На Тијанином рачуну остало је 405.000 долара, док је на два рачуна на име њене мајке остало још 1,26 милиона евра, пишу медији.

Тијанини родитељи иначе имају право да суду предложе искључење јавности са суђења ради заштите породичних интереса.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи