Надлежни: Све спремно за снег

Сектор за ванредне ситуације спреман да предузме неопходне мере у случају већих снежних падавина, рекао представник сектора Ђорђе Бабић. За сада нема информација да ће бити већих снежних падавина, јер се снег не очекује у великом обиму.

Сектор за ванредне ситуације МУП-а Србије спреман је да предузме неопходне мере у случају већих снежних падавина, рекао је заменик начелника тог сектора Ђорђе Бабић напомињући да се не очекују проблеми због снега.

"Стално смо на вези, у контакту, опрема и људство су спремни, а што је најбитније у контакту смо стално са службама за одржавање путева и Републичким хидрометеоролошким заводом", рекао је Бабић Танјугу.

Бабић је објаснио да је "препоручено јединицама да у склопу својих активности преко штабова за ванредне ситуације и њихових стручно-оперативних тимова провере стање службе за одржавање путева на својој територији".

Како је рекао, јединицима је препоручено да виде која су угрожена места и да буду спремни да реагују у случају потребе, "ако буде неопходно спасавати угрожене".

Међутим, за сада, како је истакао Бабић, нема информација да ће бити већих снежних падавина, јер се, према прогнози РХМЗ-а, снег очекује, али ипак не у неком већем обиму.

"Са оним што имамо, ми смо спремни. Наше јединице су спремне и имамо наше планове за реаговање у случају потребе и једноставно, тај наш део је урађен", рекао је Бабић.

Заменик начелника Сектора МУП-а за ванредне ситуације је истакао да се са службама за одржавање путева стално одржава контакт. Како каже, нада се да ће они превасходно одрађивати и тај део посла, који је у њиховој надлежности, и да неће бити већих проблема.

"У сталној смо вези, такође, са саобраћајном полицијом и РХМЗ због те ране најаве и предузимања активности за обустављање саобраћаја у случају потребе и преусмеравања на неке друге локације", додао је Бабић.

У Србији ће до краја дана у већем делу земље киша прећи у снег, а хладно и облачно време биће и уторак, када се од средине дана очекују и појачане снежне падавине, саопштио је РХМЗ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи