Читај ми!

Пацијенти у ужичкој болници нису угрожени

Општа болница Ужице у свему поступа по решењу Републичког санитарног инспектора и на одељењу ортопедије не прима случајеве који нису хитни у циљу спречавања ширења болничких инфекција изазваних клостридијом, саопштено је из те здравствене установе.

Одељење ортопедије у ужичкој болници не прима случајеве који нису хитни и у свему поступа по решењу Републичког саитарног инспектора од 20. новембра, саопштила је та болница. Болница поступа на тај начин како би спречила ширење болничких инфекција изазваних клостридијом.

У саопштењу, које су потписали директор Здравственог центра Ужице Милош Божовић и директорка болнице Јелена Раковић Радивојевић, наводи се да је осим наведеног органичења у погледу пријема пацијената, ужичка болница потпуно отворена у пружању секундарног нивоа здравствене заштите.

Истиче се да рад болнице није обустављен, и да безбедност пацијената није ни на који начин доведена у питање.

Санитарна инспекција Министарства здравља донела је 22. новембра решење којим је Општој болници Ужице наложена мера забране пријема "хладних случајева"- случајеви који нису хитни, на одељењу ортопедије због појаве инфекције бактеријом клостридија, саопштено је из Министарства здравља.

Инспекција је наложила и појачано спровођење свих санитарно-хигијенских и противепидемијских мера на свим одељењима.

Комисија за болничке инфекције ужичке болнице саопштила је да се у болници тренутно налази пет болесника са потврђеном цревном инфекцијом изазваном бактеријом клостридијом.

"Од тог броја, три пацијента заражена су у ужичкој болници, четврти пацијент је са инфекцијом дошао из Клиничког центра Србије, а пети од куће", наводи се у саопштењу.

Додаје се да су пацијенти доброг клиничког стања, осим старице коју животно угрожава основна болест-тешка повреда главе.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи