Читај ми!

Први снег у Србији

Слаб снег који од јуче на Копаонику непрекидно пада формирао је покривач од 24 центиметра, док је на Златибору четири. Путари спремни за озбиљније падавине које су обрадовале оне који се спремају за туристичку сезону од 5. децембра.

У целој Србији данас је облачно, знатно хладније и ветровито, местимично с кишом, а у планинама са снегом. На Копаонику је вечерас снежни покривач висине 24 центиметра, док је на Златибору цетири центиметра. 

За Копаоник ово није велики снег, али га не треба потцењивати. На најкритичнијој деоници пута, на Јарму је права мећава.

Велимир Савић радник "Крушевац пута" каже да су службе кренуле да чисте терен. Како је рекао, ради се даноноћно тако да су путеви проходни и нема гужви.

Захваљујући озбиљном снежном покривачу и температури испод нуле, први пут су прорадили и топови за вештачки снег.

Предраг Милановић, директор Ски центра Копаоник каже да је температура од минус четири до минус седам, без ветра сто су идеални услови за прављење снега. "Тренутно радимо на стазама Караман гребен и Панчићев врх", рекао је Милановић.

Иако још нема скијања, на Копаонику борави око 200 гостију. Захваљујући комбинацији природног и вештачког снега скијашка сезона почеће најраније од када овај планински центар постоји.

Снег је током прошле ноћи почео да пада и на Златибору, а бели покривач достигао је висину од четири центиметра, јављају дописници РТС-а. Слаб снег пада са прекидима, а температура је минус један степен.

На коловозима Златиборског округа нема снега, мада су, током ноћи, дежурне екипе ужичких "Путева" интервенисале на превојима преко Дебелог брда и Златибора.

Од средине дана, и у нижим пределима киша ће прећи у снег - најпре у северним, после подне у централним, а до краја дана и у осталим крајевима Србије.

Ветар је умерен и јак, северозападни и северни, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

У Београду облачно, знатно хладније и ветровито, пре подне с кишом, после подне и увече са снегом.

И наредна два дана биће облачно и хладно са снегом. У нижим пределима стварање снежног покривача висине од пет до 15 центиметара. У ноћи између понедељка и уторка и сутра током дана у планинама је могућа вејавица, уз даље повећање висине снежног покривача.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи