Јагодина напушта Конференцију градова и општина

Због високе чланарине, Јагодина иступа из Сталне конференције градова и општина - одлучило Градско веће. Чланарина у Конференцији за наредну годину изности више од милион динара.

Градско веће Скупштине града Јагодине донело је одлуку да Јагодина иступи из чланства Сталне конференције градова и општина (СКГО), због високе чланарине која за идућу годину износи нешто више од милион динара.

"Град Јагодина иступа из чланства СКГО-Савеза градова и општина, и прихвата измирење обавеза према СКГО закључно са 31. децембром 2013. године", наводи се у одлуци Градског већа о којој ће одборници Скупштине града расправљати 27. новембра.

У образложењу одлуке, коју је потписао председник Градског већа Ратко Стевановић, наводи се да је "разлог иступања из СКГО висина чланског доприноса који за 2014. годину, износи 1.234.557 динара, што чини 0,05 одсто од укупно оствареног буџета града Јагодине за 2012. годину".

"Због тешке економске ситуације у земљи, надлежни органи града Јагодине преиспитали су одлуку о чланству у СКГО и утврдили да је неопходно смањити расходе у буџету града због слабог прилива средства и предлажемо Скупштини града да донесе одлуку о иступању из чланства СКГО", стоји у одлуци Градског већа.

Јагодина је СКГО приступила у марту 2011. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи