Читај ми!

Обележен Ђурђиц, слава Новог Сада

Слава Града Новог Сада - Ђурђиц обележена у свечаној сали Градске куће, а Свечаности присуствовали градоначелник Милош Вучевић, његов заменик Борко Илић, представници верских заједница, политичких странака градских јавних предузећа и установа.

У Свечаној сали Градске куће, обележена је слава Новог Сада - Ђурђиц. Обележавању градске славе присуствовали су градоначелник Милош Вучевић, његов заменик Борко Илић, представници верских заједница, већине политичких странака и градских јавних предузећа и установа.

У традиционалном ломљењу славског колача, након верског обреда, учествовали су градоначелник Вучевић, овогодишњи кум славе, директор Новосадског сајма, Драган Лукач и прошлогодишњи кум директор "Електровојводине" Срђан Кружевић.

Вучевић је том приликом рекао да му је част што је другу годину за редом домаћин прослави славе града и да је поносан када види колики број људи је дошао да прослави градску славу.

Број гостију је импозантан, а чињеница да слави присуствују представници свих већих верских заједница у Граду потврђује да је ово слава свих Новосађана, а не само једне верске заједнице", рекао је Вучевић.

Додао је да је на предлог кума славе Драгана Лукача донета одлука да се слава обележи скромно и богоугодно, а да се новац који је ранијих година трошен на прославу уплати најсиромашнијим породицама у граду.

Лукач је појаснио да ће поменути новац током наредне недеље добити 11 социјално најугрожених породица које имају велики број деце и које су затражиле помоћ од кабинета градоначелника.

Главни муфтија војвођански Мехмед ефендија Зилкић је рекао да је данашњи дан велики празник Новог Сада и да му је драго што свечаности присуствују представници свих верских заједница.

"Слика коју шаљемо показује однос који имамо са градском администрацијом", рекао је Зилкић, додајући да користи прилику да свим грађанима Новог Сада честита овај празник.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи