Читај ми!

Братимљење општина у Косовској Митровици

У Косовској Митровици потписана повеља о братимљену са општином Вождовац и градом Ужице. Потписивњу су присуствовали владика Теодoсије и Алексдандар Вулин .

Представници привременог органа општине Косовска Митровица потписали су у овом граду повељу о братимљењу са општином Вождовац и градом Ужице.

Потписивању повеље у Косовској Митровици осим челника ових општина и града Ужица присуствовали су министар без портфеља задужен за КиМ Алексдандар Вулин и владика рашко-призренски Теодосије.

Председник привременог органа општине Косовска Митровица Крстимир Пантић изјавио је да данашњи чин потписивања повеље са братским општинама и градовима из централне Србије показује да Србија нема намеру да се повуче из покрајине и да Митровица јача везе са градовима из центрлне Србије.

Пантић је казао да сада следи конкретна сарадња и помоћ из општина из централне Србије и да ће сарадња бити како на политичком тако и на културном, привредном, економском и другим нивоима.

Пантић је изразио наду да ће Влада Србије наставити истим путем као и до сада и пружати сву помоћ свим грађанима на Косову и Метохији јер је то једини начин да Срби опстану у покрајини и кроз Заједницу српских општина градимо градимо будућност, јачамо везе И присуство Србије овде.

Председник општине Вождовац Драган Вуканић изјавио је после потписивања повеље о братимљењу да је поносан што између општине Вождовац и општина на Косову и Метохији постоји изузертна озбиљна сарадња.

Вуканић је нагласио да је поносан што се сарадња не базира само на неком виду помоћи већ на, како је рекао, озбиљној мултидисциплинарној сарадњи, не само у области просвете, здравства и културе већ и у свим другим областима јавног и друштвеног живота, што се из дана у дан побољшава.

Вуканић је поручио грађанима у Косовској Митровици да се потруде да буде што мање неспоразума и размирица међу њима оценивши да заједно могу све.

Градоначелник Ужица Саша Милошевић рекао је да потписивање повеље неће бити само мртво слово на папиру и да је ово одговор ужичана и града Ужица и порука да ће бити са Србима на Косову и Метохији.

Иницијативу за братимљење општина са Косова и Метохије са општинама и градовима из централне Србије покренули су пре пар месеци представници владине Канцлеарије за Косово и Метохију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи