Има ли посла без праксе и волонтирања?

Из биографија које стижу на сто послодаваца истичу се оне са радним искуством. То је оно што студентима углавном недостаје. Једно од решења је пракса током студија. Студенти економских и организационих наука моћи ће ускоро и да се такмиче у решавању пословних проблема, што је добар начин за стицање практичних знања.

Ако се не одлуче за рад на берзи, студенти економских и организационих наука професионалну каријеру могу да остваре у ревизији или пословном саветовању.

Они који се до 10. новембра пријаве на такмичење "Ејс д кејс" имаће прилику да стекну радно искуство. Такмичење се одржава у Београду, 26. и 27. новембра.

Једна од разлика између освајача трофеја и осталих спортиста је у одговарајућем тренингу и познавању терена. Мало је оних који талентом и спортском срећом одступају. За студенте завршних година факултета, с друге стране, тренинг, односно пракса је и главна препрека на путу до жељеног посла.

"Ево ни сада ја не знам шта значи мој посао, учила сам теорију, али не знам како да је применим, не знам како ће изгледати мој посао", прича студнеткиња ФОН-а Ива Јованчић.

Из биографија које стижу на сто послодаваца истичу се оне са радним искуством. То је оно што студентима углавном недостаје. Једно од решења је пракса током студија, које је у Србији, најчешће волонтерске и у трајању од око два месеца.

Татјана Видаковић из Инфостуда каже да студенти тако могу да стекну увид у то како фирме функционишу, да стекну радне навике, а фирме имају помоћ у обављању активности и могу да направе базу будућих запослених.

Такмичење за студенте је замишљено као симулација решавања пословних проблема. У томе им помажу професионалци на основу знања и радног искуства.

"Такмичење је осмишљено тако да имамо прво теоријски део да се подсете онога што су научили и стекну нова сазнања која су им потребна која ће их дочекати када почну да раде", каже директорка компаније "КПМГ" Ивана Манигодић.

На такмичење могу да се пријаве студенти програма из области ревизије, рачуноводства, финансија и менаџмента, који говоре енглески језик. Да би се пријавили потребно је да пошаљу своју биографију, попуне пријаву коју могу да нађу на сајту и Фејсбук страници компаније и напишу мотивационо писмо на енглеском језику.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи