Читај ми!

Сарадња Србије и РС у области здравства

Грађани Србије и Републике Српске, који живе дуж обала Дрине, ускоро ће моћи да се лече у најближим здравственим установама, без обзира на то са које стране реке живе, најавили су министри здравља Славица Ђукић Дејановић и Драган Богданић.

Министри здравља Србије и Републике Српске, Славица Ђукић Дејановић и Драган Богданић, рекли су да ће грађани који живе дуж обала Дрине ускоро моћи да се лече у најближим здравственим установама, без обзира на то са које стране реке живе.

"Грађани који живе дуж Дрине се малтретирају и на пример морају да путују и до 70 километара да би остварили хемодијализу без које нема живота. Ми ћемо њима омогућити бољу здравствену заштиту, односно поједноставићемо је", рекла је Славица Ђукић Дејановић.

Према речима министарке, Љубовија је једна од локација где је планирана обука кадрова и изградња центра за хемодијализу у којем ће моћи да се лече људи из Братунца.

Министарка је разговарала са својим колегом из Републике Српске о јачању пројекта "Прекодринске сарадње" која ће резултирати потписивањем споразума до краја године.

"Пацијенти ће моћи да користе права у установи без обзира да ли се налази у Републици Српској или Србији и моћи ће да остваре своја права уз здравствену књижицу. Битно је само да су осигурани", рекао је Богданић.

Састанку су присуствовали и директори фондова за здравствено осигурања Републике Српске и Србије, Дарко Томаш и Момчило Бабић, који су рекли да им је циљ да обезбеде добру здравствену заштиту за све осигуранике.

Томаш је рекао да је до сада закључено 30 уговора са здравственим установама у Србији и да је у 2012. у Србији лечено око 5.500 људи из Републике Српске.

Како је речено агенцији Бета у Министарству здравља, фодови за здравствено осигурање Републике Српске и Србије ће један другом рефундирати трошкове лечења

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару