Читај ми!

Обрушиле се терасе, избегнута трагедија

Само пуком срећом избегнута трагедија у Улици Алексиначких рудара 2. Две бетонске ограде тераса, тешке више од две тоне, обрушиле се и пале на стазу испред зграде. Из Градског стамбеног предузећа кажу да не знају узрок, за шта је надлежна Грађевинска инспекција. Пошто су станови власништво станара, санацију бетонских ограда мораће сами да финансирају.

Трагедија у новобеоградској Улици Алексиначких рудара 2, избегнута је пуком срећом, када су се обрушиле две бетонске ограде тераса.

Станарка Славица Богдановић каже да је у тренутку када су се са осмог спрата одвалиле две бетонске ограде, изгледало као да се руши цела зграда, Није ни чудо када је свака тешка више од тоне. На сву срећу, у том тренутку на стази није било пролазника и деце која се обично играју на травњаку.

"Седела сам за компјутером и радила, а рачунар је поред прозора. Одједном сам зачула ломњаву дрвета и крајичком ока видела да се дрво срушило, после чега се зачуо прасак. Изашла сам на прозор и видела ограду од терасе. Тек тада сам се уплашила и упитала се да ли је неко повређен, да ли је неко стајао на тераси или шетао", наводи Богдановићева.

Екипа Хитних интервенција Градског стамбеног одмах је изашла на терен и поставила заштитну траку. Како су нам рекли у том јавном предузећу, они не знају шта би могао бити разлог обрушавања бетонских ограда, јер то треба да утврди Грађевинска инспекција. Станари о узроку за сада само нагађају.

Зграде преко пута хотела "Југославија", грађене су 70-их година по принципу ламеле, а у овој згради у Алексиначких рудара постоје четири кућна броја.

Техничка служба Градског стамбеног током наредних дана обићи ће све станове да утврди у каквом су стању терасе. Станарима ће потом бити понуђен пројекат санације коју ће морати сами да финансирају, јер су и терасе, као и станови, сада њихово власништво и брига.

Када ће ове терасе бити безбедне, нико не може да каже, као ни то када ће бити однете две бетонске ограде са травњака испред зграде.

Станари истичу да се после јучерашњег догађаја плаше за своју безбедност, али нико није хтео пред камере. Чак ни комшија који обавља функцију председника скупштине станара, зато што још није званично изабран. Поставља се питање да ли треба неко да настрада па да сви схвате озбиљност ситуације.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару