Ђукић Дејановић: Кључна реч је превенција

Отварајући "Лили јесењи фестивал здравља" у Дому омладине министарка Славица Ђукић Дејановић је рекла да је кључна реч за све здравствене системе, па и наш, превенција, али и да је она "мало затајила у многим сегментима".

Министарка здравља Славица Ђукић Дејановић отворила је данас "Лили јесењи фестивал здравља" у Дому омладине и поручила да је превенција најважнија.

Ђукић Дејановић је навела да је кључна реч за све здравствене системе, па и наш, превенција, али и да је она "мало затајила у многим сегментима".

"Институције, појединци, ентузијасти, организатори и учесници овог Фестивала раде много на томе да превенција буде део нашег живота. Може ли више? Наравно да може", рекла је Ђукић Дејановић.

Она је оценила да "Лили фестивал здравља", који се данас и сутра одржава у Дому омладине, нуди могућност грађанима да унапреде здравље, кардио-васкуларни систем и ментално функционисање, односно "да излече срце и душу".

"Да ли се срце може лечити? Може", рекла је Ђукић Дејановић и додала да је Фестивал пример колико је важно сачувати здравље, унапређивати га, радити на што ранијем дијагностиковању, уколико дође до болести и колико је важно не нарушавати здравље животним навикама.

Отварању фестивала присуствовао је и амбасадор Турске у Србији Мехмед Кемал Бозај.

На манифестацији учествују домови здравља, приватне ординације, болнице и апотеке, фармацеутске куће, фитнес, велнес и бањски центри, етно села, произвођачи здраве хране, а на четири спрата Дома омладине смештено је више од 70 излагача из Србије, Босне и Хецеговине и Турске.

На неколико штандова организовани су бесплатни прегледи за грађане и то: општег здравственог стања, мерење нивоа шећера у крви и притиска, вида...

Током трајања Фестивала, на који је улаз бесплатан, биће одржано више од 60 предавања из области везаних за здравље и здрав живот, а на програмима на бини учестоваће више од 1.500 људи.

Покровитељи фестивала су Министарство здравља, Секретаријат за здравство града Београда, Агенција за лекове и медицинска средства Србије, Лекарска комора Србије, Црвени крст Србије, Дом здравља "Стари град", Олимпијски комитет и Спортски савез Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару