Читај ми!

Новосађани страхују за безбедност

После најновијег инцидента у Новом Саду, где је малолетника повредила група хулигана, грађани и политичке партије оцењују да је безбедносна ситуација у граду све лошија. Због пораста насиља међу младима, Новосађани забринути пре свега за своју децу, али и за себе.

Грађани и политичке партије оцењују да је безбедносна ситуација у граду све лошија, после најновијег инцидента у Новом Саду, где је малолетника повредила група хулигана.

Малолетник кога је мачетама јуче повредила група хулигана, оперисан је у Дечјој болници у Новом Саду, а према речима лекара, у стабилном је стању.

Испред Грађевинске школе у Новом Саду, он је теже повређен када га је група младића напала мачетама и секирама, што је још један инцидент у главном граду Војводине, у којем је безбедносна ситуација, према тврдњама грађана и политичких партија, све лошија.

"Дете је задобило посекотине доњег дела грудног коша и абдомена ширине 20 центиметара, где дубље структуре нису оштећене", рекао је новинарима портпарол Дечје болнице Душан Вуковић.

Додао је да малолетник има повреде рамена, кука и подлактице - посекотине, а код подлактице му је оштећен већи крвни суд.

Према наводима медија, полиција је врло брзо привела једног од учесника, Д. К, навијача ФК "Војводина", док се за осталима и даље трага.

Грађани Новог Сада су у анкети агенције Бета на Лиманској пијаци рекли су да су забринути пре свега за своју децу, али и за себе, због пораста насиља међу младима.

"Мојој комшиници су два дечака од 14 и 15 година недавно с врата стргла ланчић испред улаза у зграду, а потом нису чак ни бежали, већ су безбрижно одшетали", испричала је Мара (52).

Станимир (63) је рекао да су његовом малолетном унуку пре три месеца вршњаци отели мобилни телефон, због чега дете има "трауме", нерадо излази из куће, а родитељи га прате и у школу и из школе.

"Нови Сад се претворио у Бронкс, не могу да верујем шта се десило са онако мирним градом, који је, у бившој Југославији, био најбезбрижније место за одрастање", каже Александар (43).

Све политичке партије у Новом Саду протестовале су зато што главни град Војводине ни после четири године није добио начелника полиције и још 300 полицајаца, колико је, према проценама, потребно овом граду да би полиција попунила своје редове и могла ефикасније да штити суграђане.

Опозиционе партије су у више наврата оптужиле градске власти да не чине довољно на подизању степена безбедности.

У Новом Саду је на власти коалиција предвођена Српском напредном странком, док су у опозицији Демократска странка, Лига социјалдемократа Војводине и Српска радикална странка.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару