Читај ми!

Отворен Сајам технике

Отворен је 57. Сајам технике и техничких достигнућа на коме учествује више од 600 излагача из 22 земље. На Сајму је изложено око 200 новитета.

Међународни сајам технике и техничких достигнућа, на ком учествује више од 600 излагача из 22 земље, отворен је на Београдском сајму и трајаће до 17. маја.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Србије Жарко Обрадовић рекао је приликом отварања сајма да Србија, иако мала земља, располаже великим научним потенцијалом.

"Респектабилан потенцијал, велики број истраживача, пројеката, акредитованих института и установа је у складу са стратегијом Министарства о развоју науке за период 2011-2015", додао је Обрадовић.

Он је подсетио да је Београдски универзитет међу 500 најбољих у свету од 22.000 на Шангајској листи, а да је Србија на 48. месту у истраживањима на основу глобалног рангирања 226 земаља.

"Потребно је унапредити општу свест о вишеструкој користи од иновативних технологија и охрабрити инвеститоре да улажу у развој иновација у Србији", истакао је Обрадовић.

На сајму су изложене савремене технологије из области аутоматизације, роботи, бежичне комуникације, електроника, електроенергетика, расвета, процесна техника, али и енергетске ефикасности, примене у ИТ индустрији.

На 57. Сајму технике изложено је више од 200 новитета, од којих је 77 технолошких новина научних организација и институција под окриљем Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије, као и 124 новитета осталих излагача.

Како су најавили организатори, манифестација ће имати и пратећи програм, бројна предавања која ће представити најновија решења, изложбе, као и додела награда за најбоља техничка достигнућа.

Радно време сајма је од 10 до 18 часова, цена улазнице 400 динара, за групне посете 250, док је за групне посете ученика и студената стручних школа улаз бесплатан. Цена паркинга је 100 динара на сат.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару